Ζήτω το Έθνος!

bookaieva

Παραμονή της 25ης Μαρτίου 2015 Εθνική εορτή. Τώρα πια η μικρή για δεύτερη φορά θα βιώσει κάπως διαφορετικά την Εθνική εορτή, αφού μέρες πριν προετοιμάζονται στο νήπιο μαθαίνουν τραγούδια και κάνουν διάφορες σχετικές δραστηριότητες. Μια πρώτη μικρή επαφή μέσα από τα μικρά σχολικά θρανία για μια μεγάλη ιστορία που μας κληροδοτήθηκε. Και αυτή την φορά όπως και την 28η Οκτωβρίου έχουν προετοιμαστεί τα παιδάκια να μας παρουσιάσουν, τα ποιήματά τους και κάποια τραγούδια κλείνοντας με τον Εθνικό μας ύμνο.

Όπως σε όλα τα σχολεία έτσι και στο δικό μας υπάρχουν παιδάκια που οι γονείς τους «κατάγονται» από άλλες χώρες και αυτομάτως άσχετα αν τα παιδιά γεννήθηκαν και μεγαλώνουν εδώ μπαίνουν σε μια κατηγορία «αλλοδαπών». Δεν μου αρέσει καμία από τις χαρακτηριστικές λέξεις που χρησιμοποίησα γιατί πάνω απ’όλα και πέρα από ταμπέλες θεωρώ ότι όλοι είμαστε άνθρωποι που έχουν ίδιες ανάγκες, όνειρα, προσδοκίες και επιθυμίες και κάποτε ήμασταν όλοι παιδιά με ελπίδα για ένα όμορφο μέλλον.

Παρατηρώντας αυτές τις μικρές ψυχούλες να απαγγέλλουν με καμάρι τα τετράστιχα τους να τραγουδούν με όλη τους την δύναμη τα τραγούδια που αναφέρονται σε Ήρωες του ΄21 να κρατάνε ψηλά την σημαία της πατρίδας «ΜΟΥ» αναρωτιέμαι σε τι διαφέρουν από το δικό μου παιδί? «Κατάγονται» από άλλη χώρα αλλά γεννήθηκαν στον δικό μου τόπο, «κατάγονται» από άλλη χώρα άλλα μιλάνε την δική μου γλώσσα, «κατάγονται» από άλλη χώρα άλλα να έχουν γεννηθεί και μεγαλώνουν με την δική μου ιστορία, διαμορφώνονται με τα ιδανικά της πατρίδας μου.

Όση ώρα κράτησε η γιορτή παρατηρούσα τα παιδάκια και αναρωτιόμουν : Δεν είναι μεγάλη αδικία να «κατάγονται» από άλλη χώρα αλλά να μην χρησιμοποιούν την «μητρική» τους γλώσσα? Δεν είναι αδικία να «κατάγονται» από άλλη χώρα αλλά να συμμετέχουν στα δικά μας κοινά? Δεν είναι αδικία να ενστερνίζονται τη δική μας ιστορία τα δικά μας ήθη και έθιμα την δική μας παράδοση αλλά να μην ανήκουν πουθενά? Και όχι δεν το παίζω αλτρουίστρια! Είμαι ρατσίστρια σε κάθε έναν που δεν σέβεται την ατομικότητα τις ανάγκες και τις επιθυμίες, σε κάθε έναν που καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματά μας. Είμαι ρατσίστρια απέναντι σε κάθε έναν που ξεχωρίζει τους ανθρώπους από το χρώμα και την προφορά είμαι ρατσίστρια απέναντι σε κάθε αδικία.

Δεν μπορώ όμως να ξεχωρίσω τα παιδιά, δεν καθοδήγησα ποτέ (και δεν θα το κάνω) το παιδί μου, να επιλέξει τις φιλίες τις σύμφωνα με την χώρα προέλευσης η το χρώμα του δέρματος. Μαθαίνω όμως το παιδί μου να επιλέγει αυτούς που την σέβονται και τη νοιάζονται που δεν την εκμεταλλεύονται σε αυτό ναι θα την μάθω να είναι ρατσίστρια.

Ζήτω λοιπόν το Έθνος και Χρόνια πολλά.

Boo


2 Σχόλια on “Ζήτω το Έθνος!”

  1. Ο/Η Άιναφετς λέει:

    Χρόνια Πολλά στους εορτάζοντες! 😉
    Για μένα που γεννήθηκα στη Γαλλία και μεγάλωσα στη Πόλη και ζω τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, χώρα μου, είναι η χώρα που με «τρέφει», εσωτερικά και εξωτερικά! 🙂
    Νομίζω, πως οι εθνικότητες όταν μεγαλώσουν και τα εγγόνια μας, θα πάψουν να υπάρχουν… γιατί τελικά όλοι είμαστε πολίτες της Γης! 😛

    ΑΦιλάκια πάντα καρδιάς! ❤


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s